top of page

4 tipy na starostlivosť o srsť psa v zime


Jeseň a prichádzajúca zima znamená pre psičkárov obdobie, kedy vyťahujeme oblečenie pre psíkov, či už pršiplášte alebo neskôr zimné kabáty. Čo ale psia srsť a obliekanie ? Poďme sa na to spolu pozrieť v 4 radách, ktoré pomôžu nielen vám ale aj vášmu chlpáčovi.

1. Česanie

Česanie, česanie a znova česanie....Pokiaľ ste majiteľom psa, ktorý vyžaduje vyčesávanie, tak ani v chladnejšom jesennom a neskôr zimnom období vás táto činnosť neminie. Psíka viete vyčesať v pohodlí vášho domova alebo ho odovzdať profesionálom do psieho salónu. Vyčesávanie je dôležité celoročne, no niektorí psičkári to zvyknú zanedbať a srsť len prekrývajú oblečením, čoho následkom je, že po zimnom období donesú do salónov psíkov s veľmi zanedbanou a pomotanou srsťou, čo nie je príjemné pre psíka a proces rozčesania takejto srsti je zbytočne zdĺhavý a v niektorých prípadoch aj nepríjemný a bolestivý.


2. Úprava srsti

Tak ako už bolo spomenuté na psiu srsť netreba zabúdať ani v zime. Plemená, ktoré si vyžadujú strihovú úpravu je vhodné upravovať aj v zime. Samozrejme strihová úprava sa prispôsobuje ročnému obdobiu . Vďaka tomu vieme predísť „jarnej dredovici“ a udržať tak srsť v dobrej kondícii aj počas obliekacej zimnej sezóny.


3. Oblečenie

Tolerancia každého psa voči zime je daná najmä rasou, veľkosťou psa a zdravotným stavom. Ak uvažujete aké oblečenie vybrať pre vášho psa, a či je to vôbec potrebné, posúďte najmä či máte rasu špeciálne určenú na pobyt v chlade, hrúbku srsti a či má pes dostatok podsady, ktorá ho môže dostatočne zohriať. Dbajte na zdravotný stav psa tak, aby pri pobyte vonku príliš neklesala telesná teplota (ale ani nestúpala!) . Niektoré psy reagujú na veľmi chladné prostredie aj tak, že sa im vysúša pokožka (môžu sa tvoriť lupiny). Pri výbere oblečenia pre psa zvážte aj dĺžku vašich pobytov vonku. Na krátke vybehnutie do záhrady bude každý pes v poriadku, avšak ak plánujete dlhší pobyt vonku počas zimných prechádzok, zabezpečte si aj kvalitný odev - pre seba aj pre psa.


4. Kozmetika

Výberom vhodnej a kvalitnej kozmetiky vieme pomôcť srsti a pokožke v zimnom období. Pokiaľ máte psíka, ktorý má v chladnom počasí suchšiu pokožku v predajniach Super zoo nájdete hydratačné šampóny s biotinom, alebo aj pridaním oleja do krmiva (lososový, konopný, ostropestrecový...)


Vypracovala: Jana Cedzová, vedúca predajne Bratislava Slnečnice

22 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page