top of page

Jesenné recepty pre psíkov

Updated: Dec 8, 2022


ree

Cviklové štvorčeky


ree

Potrebujeme:

  • 2 x varená cvikla

  • 1 mrkva

  • 1 jablko

  • 1 vajce

  • Šálka ovsených vločiek

  • 2 kávové lyžičky medu

  • Pol hrnčeka hladkej múky

  • 5 kusov šípok


ree

Postup:

Cviklu nastrúhame úplne na jemno, taktiež aj mrkvu, jablko, šípky. Pridáme zvyšné suroviny a zmiešame. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upravíme do formy kocky. Pečieme pri 150 stupňoch, približne 30 minút. Ešte za horúca nakrájame.

Kocky sú mäkšie, takže sú vhodné aj pre šteniatka a hlavne staršie psíky. Pamlsky môžeme využiť aj ako odmeny pri výcviku.









Cviklovo tekvicové placky s kuracími srdiečkami



ree

Potrebujeme:

  • 200g kuracie srdiečka

  • 1 varená cvikla

  • 1 hrnček nastrúhanej maslovej tekvice

  • 5ks šípok

  • 1 vajce

  • 2 kávové lyžičky lanových semiačok

  • Pol hrnčeka hladká múka

  • hrnček ovsených vločiek

  • 2 kávové lyžičky medu


ree

Postup:

Kuracie srdiečka nakrájame úplne na jemno, cviklu, maslovú tekvicu a šípky nastrúhame úplne na jemno. Potom všetky suroviny zmiešame. Na plech vystlaný papierom na pečenie robíme s kávovou lyžičkou malé placky, ktoré pečieme pri 150 stupňov približne 45 minút. Placky sú polomäkké, takže sú vhodné ako odmeny na tréning alebo pri venčení.



ree


Cviklové krúžky


ree

Potrebujeme:

  • 2 varené cvikly

  • 2 hrnčeky nastrúhanej maslovej tekvice

  • 1 vajce

  • Hrnček hladkej múky alebo podľa potreby

  • 2 jablká

  • 1 mrkva

Postup:

Cviklu, maslovú tekvicu, jablká a mrkvu rozmixujeme, potom pridáme ostatné suroviny a vypracujeme tuhšie cesto, ktoré následne rozvaľkáme a začneme vytvárať pomocou vykrajovačiek tvary krúžkov. Krúžky pečieme na 150 stupňov približne 45 minút. Pamlsky sú suchšie a tvrdšie, sú vhodné na výcvik ako odmeny.



ree



Vypracovala: Katka, asistent predaja, Super zoo Komárno





Komentáre


  • apple 1
  • spotify 1
  • youtube 1
  • facebook 1
  • instagram 1

Copyright © Super zoo 2024
All Rights Reserved.

bottom of page