top of page

Medúzy



Nový chovateľský smer na Slovensku, ktorý prináša luxus, radosť a pokoj?

Akvária s priekopníkmi života - medúzami.


Chovu medúz sa nemusíte báť, starostlivosť o tieto mystické živočíchy je skôr zábavou a prináša krásu, radosť a pokoj.

Nemajú srdce, mozog, ani oči a 97% ich tela tvorí iba voda. Ide o jednoduchší organizmus ako napríklad krevetky, čo je jeden z dôvodov, prečo sú vhodné aj do menších akvárií.


Prečo musia byť špeciálne navrhnuté akváriá pre medúzy?

Všetky akváriá sú špeciálne navrhnuté pre chov medúz s vytvoreným neustálym prúdom vody. Akváriá majú zaoblené tvary, aby sa medúzy nemohli nikde zachytiť, ani ostať na mieste bez prúdenia vody a zároveň s dobre zabezpečenou filtráciou, aby nemohla medúzy nasať.

Prinášame vám akváriá s medúzami Mesačná medúza - Aurelia Aurita a Cannonball medúza Stomolophus Meleagris, ktoré patria medzi najobľúbenejšie práve vďaka jednoduchej starostlivosti a sú ideálnou voľbou pre začiatočníkov. Pre človeka sú úplne neškodné, nakoľko ich jed cez ľudskú kožu neprenikne.


Starostlivosť spočíva v dennom kŕmení, občasnej výmeny 15% morskej vody a otestovaní kvality vody cca 2-3x za týždeň jednoduchým testom.

V dnešnej dobe je vyvinuté aj špeciálne krmivo pre potreby medúz, vďaka ktorému je samotné kŕmenie veľmi jednoduché.


Akváriá s medúzami je možné zakúpiť a vidieť iba na 2 predajniach Super zoo a to v mestách Trenčín a Poprad, kde je k dispozícii aj manuál k starostlivosti so všetkými potrebnými informáciami k medúzam a personál, ktorý poskytne všetky odpovede na vaše otázky.

Štartovacie sety v rôznych veľkostiach a dizajnoch obsahujú samotné akvárium s filtráciou vrátane všetkého, čo budete k chovu medúz potrebovať (morská soľ, krmivo, čistiaca sada, refraktometer, testy, pipeta,... ) a dodatočné dodanie medúz priamo k Vám domov, nakoľko dosadenie medúz je možné až po zabehnutí akvária, ktoré trvá 14 dní. Každým krokom od kúpy až po chov a starostlivosť Vás prevedie manuál dostupný v predajniach v Trenčíne a Poprade.


266 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page