top of page

Silvester s mačkou



Veľa sa popísalo o strachu psov a Silvestri. Ako sú na tom ale mačky? Veľmi podobne. Niektoré nemajú z príchodu nového roku žiadny strach a spia na svojich obľúbených miestach, iné zase sedia na parapetoch a obdivujú novoročné farebné divadlo. Žiaľ, stále je mnoho mačiek, ktoré majú obrovský strach.


Ako najlepšie prežiť Silvester s mačkou, ktorá sa bojí? Je dôležité, aby ste svojho chlpáča dôverne poznali. Je potrebné nájsť to najoptimálnejšie riešenie, aby sa zviera cítilo v bezpečí. Na trhu máme prípravky na báze bylín (valeriána, kocúrnik), ktoré vedia pomôcť upokojiť Vašu mačku. Rada Stres | Super zoo ponúka viacero možností. Od značky Beaphar z rady No Stress nájdeme tabletky, pipety, obojky aj difuzér. Vďaka širokej škále produktov je jednoduché nájsť to pravé orechové pre nášho domáceho miláčika. Rozptyľujú ä mačky nachádzajúce sa v stave stresu alebo úzkosti a odvádzajú ich pozornosť od stresových faktorov. Je dôležité pripraviť aj samotné miesto, kde mačka prežije túto veľkolepú oslavu. Najlepšie je také, kde sa cíti náš miláčik najbezpečnejšie. Miesto by malo byť tmavšie, zároveň aby tam bolo čo najmenej hluku. Napríklad môžeme otvoriť šatník a mačka si nájde miesto sama.


To, čo už vieme od psov, vieme aplikovať aj na mačky. Je dobré, ak ju pozorujeme, ale nie je vhodné vyberať ju z miesta, kde sa cíti bezpečne. Mačky sú dosť senzitívne, je preto dobré, aby sme zostali pokojní aj my. Každý v domácnosti by mal rozprávať jemným hlasom. Nezabudnite aplikovať upokojujúce prípravky už pár dní pred veľkým treskom.


Vypracovala: Eva Šurkalová, chovateľka mainských mývalích mačiek, Super zoo Prievidza

112 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page