top of page

Vychytávky pre pohodové leto s vašim miláčikom


Ako prežiť leto v pohode a užiť si ho aj s Vaším štvornohým parťákom? Prinášame Vám zopár vychytávok, vďaka ktorým bude Vaše spoločné leto bezpečnejšie a pohodovejšie.


Bazén pre psy je ideálnym spôsobom spestrenia dňa a tiež poskytuje príjemné schladenie počas letných horúčav. Je vyrobený z odolného a ľahko udržiavateľného materiálu, aby odolal aj šantiacemu psovi. Jeho spodná strana je ošetrená protišmykovou plochou, aby sa psík v návale nadšenia nezranil. Po okraji bazéna sú malé otvory, z ktorých po pripojení hadice strieka voda – pre psy super zábava aj spôsob schladenia.


Chladiace podložky sa už postupne stávajú jednou zo základných „položiek“ psíčkarskej letnej výbavy Ide o efektívny spôsob schladenia organizmu našich psov a mačiek. Chladivý efekt nastáva vtedy, keď si pes alebo mačka ľahnú na podložku, kedy prichádza k tzv. endotermickej reakcii, pri ktorej sa premieňa kryštalický obsah na kvapalinu – chladivý efekt. Výhodou je, že nepríde k podchladeniu – ak sa pes či mačka dostatočne schladia, z podložky jednoducho odídu. Podložka sa potom sama uvedie do pôvodného stavu, nie je nutné ju dávať do chladnej vody ani chladničky. Jednoducho sa udržiava vlhkou handričkou a je skvelou pomôckou pri cestovaní.


Extra savý, vlhký uterák Nobby Speed Dry Comfort je viacúčelovou pomôckou pre psíčkarov. Oceníte ho, ak kúpete psa doma alebo mu doprajete si zaplávať v jazere a následne ho potrebujete osušiť. Zároveň je aj praktickou pomôckou pri chladení počas leta - pojme až o 50% viac vody, po vyžmýkaní je extrémne savý. Môžete ním očistiť psa a aj mačku, všetký typy srsti, od špiny a prachu keď sa vrátite zo spoločnej prechádzky bez toho, aby ste ho museli kúpať. Tento uterák sa skladuje v špeciálnej tube vlhký, preto je vždy pripravený.


Plávajúca vesta pomáha chrániť vášho psa pri vodných športoch, pri plávaní, ale rovnako pri páde cez palubu loďky – jednoducho, zaručuje viac bezpečia a zábavy pri vode aj na nej. Je jednoducho a rýchlo nastaviteľná a vďaka kontrastným farbám a reflexným pruhom je lepšie viditeľná. Na chrbtovej strane má madlo na lepšie zachytenie a vylovenie späť na loď. Vesta nemusí zakrývať celý chrbát – nie je rozhodujúca jej dĺžka, ale výtlak (únosnosť vesty v kg). Vzhľadom k tomu, že psí chvost do značnej miery napomáha zmenám smeru pri plávaní, nemala by vesta prekrývať koreň chvosta.


Pes sa dokáže ochladiť dychčaním a teda aj jazykom, preto ak chcete napomôcť k jeho lepšiemu ochladeniu a to najmä počas letných horúcich dní, môžete mu ponúknuť tzv. chladiacu hračku. Stačí ju na potrebný čas (2 hodiny) umiestniť do mrazničky, kde naakumuluje teplotu. V skratke – zábavné a tiež funkčné, pretože žuvaním si zároveň posilňuje žuvacie svalstvo a napomáha k čisteniu chrupu.


Ak patríte k psíčkarom, ktorí milujú v aute dokonalý poriadok a chcete mať psa neustále na očiach, máme pre vás super tip, sú ním poťahy na zadné sedadlá, ktoré sa jednoducho prichytia na opierky a vytvoria niečo, ako vaničku. Sú z odolného materiálu, ktorý je navyše vodeodolný, preto vás už nemusia trápiť žiadne zaschnuté psie sliny a rozliata voda na sedačkách. Nezabúdajte, že aj pes na zadných sedadlách musí byť zabezpečený, preto bezpečnostný postroj a pás by mali byť samozrejmosťou, ak psa nemáte v prepravke – jeho bezpečnosť je na prvom mieste. Ak preferujete inú alternatívu, môžete tiež využiť bezpečnostnú sieť, ktorou oddelíte zadné sedadlá od predných. Aj psíčkari, čo prevážajú psy v kufri si starostlivosť o auto dokážu zjednodušiť – existuje podložka do batožinového priestoru auta, ktorá chráni priestor kufra pre prípad, že by pes chcel vyskúšať odolnosť všetkých dostupných komponentov svojimi zubami.


Záverečnými tipmi pri cestovaní v aute sú produkty od firmy Beaphar na odstraňovanie zápachu a škvŕn a tiež vlhčené obrúsky Inodorina, pretože nevoľnosť si nie vždy vyberie tú najvhodnejšiu chvíľu, uľahčia nám aj rýchlu očistu od nepredvídaných nečistôt. Nikdy nevieme, kedy sa náš pes rozhodne počas prestávky vyváľať v niečom nie najvoňavejšom a následné spoločné hodiny strávené s ním v aute bez možnosti okamžitej očisty by nám dozaista nespravili našu cestu najpríjemnejšou.

165 views0 comments
bottom of page