top of page

Príprava domácich dobrôt pre bylinožravé malé cicavce

Updated: Mar 25



V ponuke našich predajní nájdete rozmanitý výber dobrôt pre vašich zvieracích miláčikov. Ak však máte chuť pripraviť im nejakú dobrôtku vlastnoručne, vyskúšajte náš recept na chrumkavé, voňavé a chutné odmenky pre všetky bylinožravé malé cicavce. Môžete ho pripraviť zakrslému králikovi, morskému prasiatku, činčile vlnatej aj osmákovi degu.  


1.      Na prípravu budeme potrebovať zeleninu, ktorú má naše zvieratko v obľube a ovocie. Vďaka tomu bude konzistencia pochúťky hutnejšia[KR1] . My sme použili 2 mrkvy a 1 hrušku. Kvôli lahodnej chrumkavosti budete potrebovať bylinky Nature Land Botanical s modrými kvetmi. V neposlednom rade v recepte nesmú chýbať granulky pre drobné cicavce, odporúčame výber z radu Versele Laga complete, vhodné pre konkrétny druh nášho zvieratka. Napríklad cuni junior, cuni adult, cavia a iné.



2. Zeleninu a ovocie umyjeme a očistíme. Následne ho na jemno postrúhame. Necháme chvíľku postáť v miske, aby zmes pustila šťavu.



3.      Z nastrúhanej zeleniny a ovocia vytlačíme šťavu a polejeme ňou granulky a sušené bylinky. Necháme ich chvíľku postáť v miske, aby zmäkli.



4.      Po chvíľke zmiešame všetky suroviny dokopy a zmes necháme odstáť..



5.      Z kúska vytvorenej a stuhnutej zmesi si v ruke vytvoríme guličku a vymodelujeme z nej drobné dukátiky. Vyformujeme ich ideálne tak, aby boli čo najmenšie, vďaka čomu následne čo najrýchlejšie uschnú.  



6.      Dukátiky dáme vysušiť. Sušiť môžeme v sušičke alebo v rúre na pečenie na teplote max 40 °C. Sušíme, až kým nie sú dobroty pre našich zvieracích maškrtníkov úplne suché a chrumkavé. Po vysušení necháme maškrty vychladnúť a môžeme ich servírovať nášmu gurmánovi.



Vypracovala: Mgr. Mária Ivanová, Partnership manager Super zoo. Za testovanie maškŕt a pózovanie ďakujeme králičkovi Dundunovi.


261 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page